Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Любопитно

Започва годината на Черния воден тигър

  01.02.2022 01:01
Започва годината на Черния воден тигър

2022 е годината на Черния воден тигър. Синьо, зелено, червено, жълто ни носят късмет

Според  китайския  зодиак  2022  e Годината на Черния воден тигър. Тя  започва  на 1 февруари 2022 г. и ще приключи на 21 януари 2023 г. Тигърът се счита за смел, жесток и силен. Това е символът на властта в китайската култура.

Родените в следните години: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 или 2022, са под знака на Тигъра в китайския зодиак.

 Черният воден тигър представлява енергия, сила, защита, алтруизъм, лидерство, целеустременост, уважение, революционни идеи, но също така уязвимост, чувствителност, егоизъм, надценяване. Неподвижният елемент на Тигъра е дърво, докато 2022 е година на водата, според китайските пет елемента. Тъй като водата е еквивалент на черен цвят в системата от пет елемента, годината 2022 се нарича още Ян Черен тигър.

 Тигърът е третият от дванадесетте китайски зодиакални знака, а негов кореспондент в европейския хороскоп е Водолей.

Тигърът е най-съвместим със знака на Свинята от китайския хороскоп, тъй като тя и Тигърът са готови да правят жертви един за друг и имат сходни житейски цели.

 Родените под знака на Коня също са в състояние да хванат окото на Тигъра и връзката им ще се гради върху взаимно доверие и уважение. Тигърът би могъл да има топла връзка и с родените под знака на Кучето.

 От друга страна, Маймуната и Тигърът имат противоречиви личности. Те искат и имат нужда от различни неща и постоянно ще се карат в една връзка.

 Тигрите и Змиите не се разбират и връзката ще бъде пълна с подозрение и студенина.

 През новата китайска година на повече щастие ще се радват родените под знака на китайските зодии Кон и Куче. Те ще имат шанса да намерят истинската любов, а бизнесът им ще процъфтява, ще се радват на добри печалби.

 В китайската култура водата символизира жизнената същност, зрелостта и дълбоките емоции. Водата в своята Ян форма се характеризира с доброта, бдителност, памет, любопитство, чувство за наблюдение.

 Цветовете, които ще ни донесат късмет и ще добавим в интериора или визията си са синьо, зелено, червено, жълто. Използването на всяка от тези багри трябва да се прилага според областта, за която искате да оптимизирате шансовете си за успех. Така например синьото е предпочитано за преговори, интервюта за работа и комуникация, зелено за адаптиране към нова работа, ново място за живеене или ново начало като цяло, червено за романтични срещи и в очакване на раждането на момче или момиче, жълтият – за придобиване на недвижими имоти.

 Какво още ще ни донесе новата китайска година, тепърва предстои да разберем

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати