Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Почистена е Еничар капия

  26.01.2022 17:13
Почистена е Еничар капия

      За пореден път Община Видин предприе мерки за почистване на един от емблематичните културно-исторически паметници в града. Недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят боклуци в преградените с решетки ниши. „Находките“ включват метални кенчета, пластмасови бутилки, опаковки от снаксове и дори цели найлонови пликове, пълни с отпадъци.

      Видинските капии са част от Крепостната система „Калето“, която е паметник на културата с национално значение. Поддържането на културно-историческите обекти в приветлив вид е един от ангажиментите, които кметът д-р Цветан Ценков пое още по време на предизборната си кампания. Редовното почистване на капиите, предприетите мерки за премахване на самонастанилата се растителност и натрупаните с времето боклуци в „Шарампоя“, подкрепата за археологическите разкопки на антична Бонония са само част от предприетите действия в тази насока.

      Опазването на природните и културно-историческите богатства, с които Видин се гордее, зависи от всички нас. Затова Община Видин отново призовава гражданите към отговорно поведение.                         

26.01.2022

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати