Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Конгресът отхвърли оставката на Корнелия Нинова

  22.01.2022 20:55
Конгресът отхвърли оставката на Корнелия Нинова

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

Гласували „За“ оставката на Нинова бяха 164. 415 делегати на левицата гласуваха „Против“ оставката на Корнелия Нинова, а 20 гласуваха „Въздържал се“.

Корнелия Нинова остава председател на Българската социалистическа партия.

 "Потвърдих оставката си, когато я подадох, такова ми е било и намерението. Нито за момент не съм помисляла да я оттеглям, но тъй като по нашите правила делегатите трябваше да я констатират и вие видяхте, че те взеха решение да не я констатират. Имам си недостатъци, но страхът не е между тях", отсече Нинова пред журналисти.

 По-рано днес Крум Зарков, който е основният опонент на Нинова, заяви пред медиите, че ако оставката не бъде приета, днешният конгрес е фарс.Оставката бе обсъдена на заседание при закрити врата, без присъствието на медии. Преди гласуването обаче имаше поредица от изказвания. 

 Нинова подаде оставка на брифинг след като станаха ясни изборните резултати на 14 ноември. Левицата продължи да губи доверие и този път избирателите я наредиха на четвърто място - след “Продължаваме промяната”, ГЕРБ и ДПС. Това е огромен крах за левицата, която събра едва 267 817 гласа или 10.21% от гласовете. За сравнение на изборите през юли левицата спечели 14.78% от гласовете.

 

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати