Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Предадоха на съд обвиняема, блъснала велосипедист

  12.01.2022 20:13
Предадоха на съд обвиняема, блъснала велосипедист

Обвиняема, шофирала след употреба на алкохол и наркотично вещество, е изправена на подсъдимата скамейка за пътен инцидент със загинал 17-годишен велосипедист в с. Търнава

            Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд В.В. (на 39 години) по обвинение за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, б. „б“, вр. ал. 1, б. „в“, вр. 342, ал. 1от НК.

Обвиняемата В.В. е правоспособен водач на МПС, работела е като учител в гр. Бяла Слатина.

Около 23 ч. на 29.06.2021 г. 17-годишният Г.К. управлявал велосипед, който не бил снабден с устройство за излъчване на добре различима светлина отпред и светлоотразител отзад, по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава.

            Зад него, в същата пътна лента, се движела В.В. с лек автомобил, м. „Ауди“, шофирайки на къси светлини, със скорост от 85,6 км/ч, при максимално разрешена за населено място от 50 км/ч. Жената не забелязала велосипедиста и с предната челна част на колата ударила велосипеда в задното колело. Последвало падането на Г.К.

            Инцидентът бил възприет от намиращи се в близост свидетели. Незабавно бил подаден сигнал на телефон 112.

            Междувременно обвиняемата спряла автомобила на следващото кръстовище и се насочила към местопроизшествието. Забелязвайки струпване на хора, се върнала при колата.

            Пристигналият на място екип на спешна медицинска помощ констатирал настъпилата смърт на Г.К.

Служители на МВР тествали обвиняемата с техническо средство за употреба на алкохол, отчело наличие на 1,05 промила. В.В. отказала да й бъде извършена проба за употреба на наркотични вещества.

            По делото е била изготвената химикотоксикологична експертиза, установила концентрация на алкохол в дадените от обвиняемата проби.

От извършената токсикохимична експертиза е видно, че по време на пътния инцидент В.В. е била под влияние на употребено наркотично вещество тетрахидроканабинол, съдържащо се в марихуана, канабис.

            Според заключението на вещото лице, причината за смъртта на Г.К. са травматични увреждания, получени вследствие на пътната злополука.

            Предстои делото да продължи в съда.

Последни
Анкета
Какви мерки взимате за да се предпазите от грипа и вирусите?

Резултати