Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Община Монтана преведе близо 7 милион лева

  07.01.2022 14:16
Община  Монтана преведе близо 7 милион лева

Община  Монтана преведе близо 7 милион лева за заплати и издръжка    

Община Монтана е превела по сметките на второстепенните разпоредители с бюджетни средства 6,8 милиона лева, съобщи кметът Живков на редовния си петъчен брифинг. Близо половината от средствата са за заплати и осигуровки на заетите в сферите на образованието, здравеопазването, социалните услуги, култура и в общинските предприятия.

Най-тежката част са увеличените сметки  за ток, газ и хранителни продукти за патронажна грижа. Разплатени са дължимите суми към 30 доставчици, уточни Живков. Само улично осветление в града и 23-те села за декември е струвало 102 хиляди лева на общината.

Другата новина от седмицата е подписването на договора за строително-монтажните работи, по проекта за реконструкцията на площад „Жеравица” . Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ПИМ-ВР7” с регистрация в Монтана. Проектът ще се осъществи на няколко етапа като се работи  в обособени зони.   Очакванията на кмета на Монтана е той да бъде завършен до края на 2022.

Предстои да бъде внесено предложение до Общинския съвет за друг голям строителен обект в Монтана - реконструкцията на читалище „Разум”, съобщи още Живков. С предложението ще се иска разрешение за кандидатстване за мостово финансиране на строителните дейности. Читалището е важна  част от културната инфраструктура на Монтана и в момента се подменя покривната му конструкция. Проектът  се изпълнява по оперативна програма „Региони в растеж”.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати