Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Успехите на врачанската пианистка Елица Стефанова

  28.12.2021 22:42
Успехите на врачанската пианистка Елица Стефанова

 През 2021 г. младата врачанска пианистка Елица Стефанова отново постигна много успехи при участията си в конкурси  ( три I-ви награди,  една II- ра награда) и реализира своята мечта да свири с оркестър дори два пъти- беше солист на Симфониета Враца и Плевенската филхармония.

Всичко това е резултат от много труд, постоянство, талант, от подкрепата и помощта на нейната учителка Олга Младенова. Много важни за развитието й като музикант бяха и майсторските класове при проф. Даниела Дикова, проф.Людмил Ангелов и проф. Томислав Байнов.

Конкурсите, от който Елица спечели Първи  награди са:

- XV Международен  конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, през май в гр.Перник,

 - VIII Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”, юни в гр.Велико Търново

 - III_Международен музикален конкурс Трявна АРТ, август в гр.Трявна

 -   II награда от XXIV Международен младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори”, септември в гр.Добрич.

През юли 2021 г. Елица за втора поредна година  взе участие в Клавирния майсторски клас “Големите пианисти- композитори” на проф.Людмил Ангелов в Нов български университет и заключителния концерт в Камерна зала “България”. 

Като носител на Гранд При от конкурса Vivapiano 2020, тя получи възможността да свири  като солист на концерт на Симфониета Враца с диригент Христо Павлов  на  11.11.2021 г. в гр. Враца и на концерт на Плевенската филхармония с диригент Деян Павлов на 18.11.2021 г. в гр.Плевен. И на двете музикални събития Елица изсвири “Ръченица” от Петко Стайнов  във вариант за пиано и оркестър на Виктор Чучков. И  двете изпълнения бяха част от честванията по повод  125 години от рождението на акад.Петко Стайнов.

Това стана благодарение на проф.Даниела Дикова, Фондация “Арденца”, Фондация “Петко Стайнов” и донесе удовлетворение и много творчески заряд на младата пианистка Елица Стефанова.

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати