Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Окръжен съд – Враца определи мерки за неотклонение

  21.12.2021 13:31
Окръжен съд – Враца определи мерки за неотклонение

Окръжен съд – Враца определи мерки за неотклонение за двама, обвинени в разпространение на наркотици

Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С. Р. и „домашен арест“ спрямо Г. Р. Двамата са обвинени в това, че при условията на продължавано престъпление в съучастие, като съизвършители, за времето от началото на ноември 2020 г. до началото на ноември 2021 г. в Бяла Слатина без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите са разпространявали високорискови наркотични вещества и за това, че в съучастие, като съизвършители, до 14.12.2021г., в дома си в същия град, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

За С. Р. съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастността му към престъпленията, в които е обвинен, както и съществуването на опасност той да извърши престъпление, тъй като обвиняемият е осъждан. За обвиняемата Г. Р. от събраните до момента доказателства също може да се направи обосновано предположение за нейната съпричастност към престъпленията, в които е обвинена. Съдът намира, че няма реална опасност тя да се укрие, тъй като има малко дете, за което единствена се грижи. Обвиняемата не е осъждана, но има склонност към извършване на престъпни прояви и контактува с криминално проявени лица, което обуславя в значителна степен опасността от извършване на престъпление. Мярката й за неотклонение "домашен арест" ще се контролира чрез средства за електронно наблюдение.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.

 

 

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати