Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Европа

ОИЦ –Враца отчете дейност пред регионални медии

  16.12.2021 14:42
 ОИЦ –Враца отчете дейност пред  регионални медии

Eкипът на ОИЦ-Враца с отчет за дейността пред  медиите от региона

На 16.12.2021 г. от 10:00 ч. в Залата на ресторант „Лева“ Областен информационен център /ОИЦ/ – Враца представи пред регионалните медии  дейностите, които изпълняваше през последните три години.

 Мрежата от ОИЦ ще продължи да съществува през новия програмен период, ще се изпълняват същите дейности, като ще има и нови. Центровете ще изиграят важна роля за новия подход на интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) по Програма „Развитие на регионите“ за периода 2021 – 2027 г., сподели ръководителя на проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Враца през периода 2019-2021 г.“ Силвия Ганева, която представи постигнатите резултати.

 Целта на създаването на мрежата от областни информационни  центрове е да помага, да разяснява различни европейски политики на кандидати и бенефициенти по програмите, финансирани от ЕСИФ: общини, представители на бизнеса, на НПО, земеделски производители, училища, културни и социални институции, граждани, безработни; обществеността; представители на медиите.

 С изпълнението на проекта е повишена  информираността на гражданите в област Враца относно политиките на ЕС, Споразумението за партньорство, управлението и изпълнението на европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България и региона.

Повишен е достъпа до информация и популяризиране на възможностите, които предоставят програмите, съфинансирани от ЕСИФ в област Враца.

 Повишена е прозрачността при изпълнение и управление на програмите, съфинансирани от ЕСИФ в област Враца и е постигнато поддържане на широко обществено доверие сред заинтересованите страни в региона.

Надграден е капацитета на бенефициентите от област Враца за изпълнение на проекти, съфинансирани от ЕСИФ. Осигурена е ефективна работна среда в ОИЦ-Враца.

 На пресконференцията беше представен  бюлетин с добри практики от бизнеса, работещ на територията  на област Враца, както  и  справки с реално изплатени средства за областта по общини за периода 2014-2021 г.

ОИЦ – Враца  благодари на всички медии за съвместната работа през годините и подчерта, че екипът разчита на добрите партньорски взаимоотношения и през следващия програмен период.

ОИЦ – Враца  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

 

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати