Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Майстор подари ръчно изработена шахматна дъска

  15.12.2021 20:16
Майстор подари ръчно изработена шахматна дъска

Майстор дърводелец подари на мездренската гимназия саморъчно изработена шахматна дъска

На 15-ти декември в Средно училище „Иван Вазов“ - Мездра се състоя едно по-различно междучасие. Това стана благодарение на майстора дърводелец Сергей Цеков и на Correspondence Chess Master (ССМ) Тошко Кирков.

Сергей Цеков, който е дългогодишен любител на древната игра,   подари на учебното заведение ръчно изработена шахматна дъска и комплект фигури към нея, за да направи междучасията на учениците по-интересни и изпълнени със спортни съревнования. Той посъветва младите шахматисти от VI „а” клас да играят редовно шахмат, за да развиват своите умствени способности, логическо мислене и памет и им пожела да достигнат високо спортно майсторство.

ССМ Тошко Кирков разказа накратко на учениците за историята на шахмата и за неговото значение за изграждането на младите личности, както и за постиженията на ШК Локомотив (Мездра) - петкратен шампион на България по кореспондентен шахмат.

Домакини на събитието бяха Мариела Горанова - директор на СУ „Иван Вазов“, която благодари на г-н Цеков за благородната инициатива, Наталия Владинова и ССМ Данаил Димитров - преподаватели по математика и по история и цивилизации.

За финал се състоя една оспорвана партия шах, която постави началото на поредица от емоционални, изпълнени със забавления междучасия и спортни битки около шахматната дъска за възпитаниците на мездренската гимназия.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати