Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Обвиняем за хулиганство е предаден на съд в Монтана

  10.12.2021 21:21
Обвиняем за хулиганство е предаден на съд в Монтана

Обвиняем за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу полицейски орган, е предаден на съд от Районна прокуратура - Монтана

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.А., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

 На 15.04.2021 г. автоконтрольорите в ОД на МВР гр. Монтана спрели лек автомобил, м. „Ауди“, в района на бул. „Арнолди“. След спирането на колата водачът й започнал да вика и отказал да представи документи на служителите на реда. Мъжът се държал арогантно, отправял обидни и нецензурни думи към полицейските служители. За оказване на съдействие на мястото пристигнали колегите им. При качването на буйстващия шофьор в служебния автомобил за транспортиране в Районното управление на МВР, той яростно се съпротивлявал и ударил с крак единия от представителите на реда.

Водачът продължил да се държи агресивно и след като бил закаран в РУ на МВР, където провокирал и обиждал присъстващите, отправял закани към полицията като институция.

При опит за провеждане на беседа с мъжа, който непрекъснато викал, била установена самоличността му – Й.А. от гр. Вълчедръм. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение за отказ от извършване на проверка за употреба на наркотични вещества и техни аналози, който той отказал да подпише.

Установено е, че агресивното поведение на Й.А. започнало по-рано същия ден още в сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР гр. Монтана. Той бил отишъл за регистриране на автомобил, като останал недоволен от необходимостта да изчака реда си. Вдигнал скандал, на висок глас отправял обиди към институцията, поискал да подаде жалба без посочване на имената си и да се срещне с началника на сектора. След регистриране на автомобила си обвиняемият напуснал сградата.

По водено досъдебно производство са събрани доказателства за проявена от Й.А. безпричинна агресия към полицейските служители и цялата институция, както и грубо нарушаване на обществения ред.

Предстои делото да продължи в съда.

               

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати