Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Магията на коледния дух завладя Мездра

  08.12.2021 09:17
Магията на коледния дух завладя Мездра

В навечерието на Рождественските празници символично бяха запалени светлините на коледната елха в гр. Мездра. По традиция 12-метровото живо дърво на площад „България“ е украсено с пъстроцветни светещи гирлянди, лампички и декоративни топки, а на върха й е поставена червена звезда. Празничната украса допълват декоративна фигура на добрия белобрад старец Дядо Коледа и светещо еленче с шейна и подаръци.

Сред присъстващите бяха 4-годишната Дара и нейната по-голяма сестра Калина. Поради въведените в страната противоепидемични мерки за втора поредна година събитието протече без традиционната литературно-музикална програма с участието на талантливите деца на града.

За повече настроение на жителите и гостите на общинския център в предстоящите светли християнски празници нова коледно-новогодишна украса има в пешеходната алея по улица „Александър Стамболийски“, на кръговото кръстовище западно от Алеята на кестените, в зелените площи в Археологически комплекс „Калето“ и във водното огледало (фонтана) на градския площад.

Акценти в празничната декорация са 7 пъстроцветни арки, които са изградени на кръстовищата по най-дългата градска улица, светещи ледени висулки и комети, декоративни фигурки на коледни джуджета и Снежанка и 5-метрова светеща елха на кръговото.

Община Мездра Ви пожелава весели Коледно-новогодишни празници!

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати