Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Отбелязаха Деня на младия учител във Враца

  07.12.2021 20:13
Отбелязаха Деня на младия учител във Враца

Заместник-кметът Петя Долапчиева бе официален гост на отбелязването на Деня на младия учител, 7 декември. Инициативата е на Регионалното управление на образованието във Враца и цели да изрази подкрепа и уважение пред педагогическите специалисти, избрали учителската професия.

„Скъпи млади учители, вярвам че всеки от вас ще получи подадена ръка от хората, които са тук, ще получи мотивация и сила да се почувства добре на своето работно място, защото във Враца имаме нужда от Вас. Вие сте наша голяма радост и очакваме децата да бъдат максимално обгрижени и образовани. Надявам се все повече млади хора да имат силата и дръзновението да влязат в образователната система и да се задържат там. Не се отказвайте! Желая успех на всички!“, заяви в приветствието си Петя Долапчиева.

„Скъпи млади хора, добре дошли в учителската общност и в образователната система на област Враца. Вие направихте първата крачка – да изберете тази благородна професия. Сега Ви предстои по-трудната задача – да бъдете учители“, заяви в своето слово началникът на РУО – Враца Лорета Колева и отбеляза повишен интерес към учителската професия. Педагогическите специалисти на територията на област Враца на възраст до 35 години са общо 165 със стаж до 3 години и 78 – млади учители в детски градини. Данните са от Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.

В края на церемонията от Регионалното управление на образованието връчиха на младите учители „Малка книжка за младия учител“ и „Пътеводител в нормативната уредба за млади и новоназначени педагогически специалисти“.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати