Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Симфониета-Враца кани на клaвирен концерт

  07.12.2021 11:33
Симфониета-Враца кани  на клaвирен концерт

Симфониета-Враца кани своите почитатели на 9-ти декември  от 19.00ч. на клaвирен концерт

От 19.00ч. в градската концертна зала гостува пианистът Ангел Николов, който ще изпълни Концерт за пиано и оркестър от Едвард Григ.

Като изпълнител и композитор, Ангел Николов печели редица награди в български и международни конкурси. Завършил е магистратура със специалност „Пиано“ в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. д-р Борислава Танева. Специализира при проф. д-р Илия Чернаев и участва в майсторските класове на проф. Людмил Ангелов в НБУ. Обучава се при световноизвестни музиканти и педагози като проф. Бернд Глемзер, Юри Богданов, Ракел Болдорини, Лилия Бояджиева, Даниеле Петралия, Мишел Росети, Рафаел Салинас, Агате Леймони, Марина Плясова и Милчо Левиев. Работил е като солист-оркестрант в Симфоничния оркестър на БНР, участва в постановки на Столичен куклен театър и Софийската опера и балет.

В концерта на 9-ти декември ат 19.00ч. в градската концертна зала ще чуем още Симфония N8 от Лудвиг ван Бетовен в изпълнение на Симфониета-Враца с диригент Момчил Томов.

Концертите на Симфониета-Враца се провеждат при спазване на актуалните разпоредби за вход в залата, с валиден тест или Зелен сертификат за всички зрители, музиканти, технически и салонен персонал.

Билети на касата в Билетен център "Гъбката" до хотел "Хемус", тел. 0896718303, 0899827060.

 

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати