Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

„БНТ представя” – „Черен хляб и бяла сол”

  03.12.2021 21:24
„БНТ представя” – „Черен хляб и бяла сол”

Филм, посветен на 120-годишнина от рождението на Илия Бешков

На 4 декември (събота), в епизода на документалната поредица „БНТ Представя“ зрителите ще видят филмът – „Черен хляб и бяла сол“.

Документалната продукция е посветена 120-годишнината от рождението на художникът-публицист Илия Бешков, чието творчество побира няколко епохи на белия лист.

Филмът на режисьора Юрий Дачев ще запознае зрителите с най-интересните моменти от живота на Бешков, ще се насладят на най-популярните му картини и карикатури. Ще бъдат свидетели и на дипломната му работа, която се съхранява в архива на Националната художествена академия.

Публиката на БНТ ще научи за карикатурата като философско изкуство, за таланта да намериш необикновеното в баналното, за Бешков като карикатурист, бохем, писател и преподавател разказват Иво Милев, Милена Балчева, Анелия Николаева, Красимир Илиев и Генчо Симеонов.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ в събота, 21:00 ч., по БНТ 1

За поредицата

Документалната поредица „БНТ представя“ създава запомнящи се образи на личности, на които дължим напредък и достижения в духовната сфера, откроява създаденото от тях и дава пример за отдаденост и мисия. В поредицата ще видите хора на изкуството и културата, учени, спортисти и др., които имат актуална, общественозначима дейност в момента и са в разцвета на творческия си и интелектуален потенциал.

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-284010news.html

YouTube Channel®: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGCzxbT2dltwMuBJ_NcSFoNnlf9tIQUiT

 

 

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати