Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Какво време ни очаква до края на месеца

  16.11.2021 21:09
Какво време ни очаква до края на месеца

След слабо захлаждане днес и утре, през повечето дни през втората половина на ноември максималните температури ще бъдат близки до обичайните за това време от годината. Според по-дългосрочните прогнози, вероятност за по-съществено застудяване и по-значителни валежи има в края на месеца.

И през нощта, и утре, в по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от 0° до 10°, а максималните - между 6° и 13°, в София около 7°. По-съществени намаления на облачността ще има в следобедните часове, над югозападните райони. Ще духа умерен, в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър.

Много ветровито ще бъде и по Черноморието, с умерен, временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2 метра и половина.

Много ветровито ще бъде и в планините. Вятърът и там ще бъде умерен, временно силен, но с посока от изток-югоизток. Ще бъде облачно. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1600 м.

Дъждовно ще се задържи в много райони от Британските острови, а на Скандинавския полуостров и в северните части на Европейска Русия ще вали сняг. Проливни валежи от дъжд се очакват по Западното и Централното Средиземноморие. Причината е средиземноморски циклон, който ще окаже влияние само на южните части от Балканите, където утре също ще има значителни валежи. В останалата част от полуострова ще е по-често облачно, но със слаби изолирани превалявания от дъжд.

У нас, и в сряда ще се задържи облачно, но почти без валежи. В четвъртък ще има повече слънчеви часове, а дневните температури слабо ще се повишат. В петък на места отново ще вали, но очакванията за събота са за слънчево време и затопляне

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати