Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Болницата в Монтана набира средства за апаратура

  08.11.2021 15:43
Болницата в Монтана набира средства за апаратура

Най-голямата болница в Северозападна България набира средства за апаратура и лечение на постковид синдром

Проектът на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ Монтана е част от дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ 2021

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана набира средства за закупуване на съвременна апаратура и лечение на хора с изявен постковиден синдром. Проектът „Можем да сме здрави и след Covid-19“ е част от новото издание на традиционната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“.

Със средствата по проекта ще бъдат закупени апарати за измерване на дишането, за кръвно-газов анализ, за ЕКГ и за измерване на артериално налягане. Предвиждат се изследвания за пациенти, преболедували Covid-19 и развили усложнения на дихателната, сърдечно-съдовата или ендокринната система, като и изготвяне на индивидуална рехабилитационна програма, включваща физиотерапевтични процедури. По този начин ще се проследят последиците от вируса и ще се възстанови по-бързо работоспособността и качеството на живот на засегнатите.

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ Монтана е най-голямото лечебно заведение за болнична помощ в Северозападна България. Средногодишно през лечебното заведение преминават около 18 000 души от региона. През 2020 г. в болницата в Монтана са били хоспитализирани близо 750 пациенти с Covid-19, а през първото полугодие на 2021 г. – над 1 100.

Подробности за проекта „Можем да сме здрави и след Covid-19“ има на страницата на дарителската кампания Izberi.rbb.bg, откъдето лесно всеки може да дари за инициативата.

В рамките на тазгодишното издание на традиционната дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набират средства общо 15 значими каузи в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование и опазване на околната среда. Инициативата се провежда за 13-та поредна година, като от 2009 г. досега банката, служителите и обществото са подкрепили общо 283 проекта с над 3,5 млн. лв.

Другите институции и организации, които набират финансиране за проектите си в „Избери, за да помогнеш“ 2021, са Национален археологически музей, Рилски манастир, Военно-медицинска академия, Фондация „Първите три минути“, Българската Коледа, многопрофилната болница в Кърджали, Български фонд за женитe, Каритас България, Конкордия България, Фондация „Х.Степич“, SOS Детски селища, Фондация „За нашите деца“, ЮЗДП и Природен парк „Шуменско плато“.

Дарение за избрания проект може да се направи лесно чрез модерната платформа izberi.rbb.bg и опцията „Дари с банкова карта“ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект. Другите опции за подкрепа на каузите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод директно по сметката на съответната организация.

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати