Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Избори

Основни приоритети на „Продължаваме промяната”

  03.11.2021 21:12
Основни приоритети на „Продължаваме промяната”

В листата с кандидати за народни представители от “Продължаваме промяната” – Враца присъстват специалисти в различни области – маркетолог, доцент по сценична реч и правоговор, инженер, икономист, политолог и фармацевт. Всички кандидати в листата на “Продължаваме Промяната” са родом от Враца и на възраст до 32 години. Благодарение на своя опит и знания отборът на “Продължаваме Промяната” – Враца ще работи по няколко основни приоритета:

- скоростно подобряване на бизнес средата и привличане на инвестиции в Северозапада, изграждане на индустриални паркове, които да допринесат за разрастването на взаимосвързани производства и индустрии.
- привличане на международни компании, които да отворят нови работни места.
- насочване на европейските средства към сектори с голяма добавена стойност – инфраструктура, малък и среден бизнес, иновации, модерно земеделие, туризъм и реструктуриране на ключовите сектори като енергетика, регионално развитие, здравеопазване. 
- В сферата на туризма се цели иновационно представяне на природните дадености и културно-историческото наследство чрез нови и уникални маркетингови послания. Също така се предвижда синхронизация и стимулиране на сътрудничество между предлагането в туристическия сектор и културния календар на град Враца и региона.
- В земеделието ще се изгради стратегия за иновативен, интелигентен и устойчив селскостопански сектор, базиран на научни разработки, високи технологии и развойна дейност. Ще се стимулира и инвестира в изграждането на напоителни системи в земеделските стопанства.
- В образованието приоритет е повишаването на качеството и достъпа до образование, както и създаването на програми за обучение, надграждащо образование и повишаване на компетентността.
- В здравеопазването приоритет е подобряване на здравната помощ на всички нива, достъпа до нея и без нужда от доплащания, редовна и адекватна профилактика, както и справедливо заплащане на лекари и здравни работници

На снимката: Врачанските кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати