Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана

  27.10.2021 00:25
Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана

Посланик Поланко: „Най-успешната испанска инвестиция е в Монтана”

Испанският посланик в България Алехандро Поланко посети Монтана и разговаря с кмета на общината Златко Живков. На срещата присъстваха представителите на  испанското дружество АТУСА. Дипломатът разгледа и двете бази на фирмата в Монтана, в които се  произвеждат тръбни чугунени продукти, хидравлични възли и детайли.

„Това е най-голямата испанска инвестиция в региона, в сравнение с други държави, заяви посланик Поланко. През последните две години, в периода на пандемията, които бяха сложни за всички, производството бе засегнато, но по-малко, отколкото същата дейност в Испания. За мен бе важно да посетя този завод, защото той показва волята на испанския инвеститор и това е волята да продължаваш се бориш. Това е дълготрайна инвестиция с история от 30 години, която служи за пример. Това е възможно единствено и само, когато съответната община и съответната фирма могат да работят заедно, може да се създаде продължителност и то в контекст на изключително голяма международната конкуренция. За мен, в качеството ми на посланик , това е повод на голямо задоволство да дойда тук и да видя какъв успех има тази инвестиция, каза още дипломатът.

По повод 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Испания и България, които се навършиха тази година, в Монтана ще бъде представена изложбата  „Дипломация през сърцата на два народа. Събитието ще се проведе пред декември, уточни кметът Златко Живков.

 

 

                                         

                              

 

 

 

 

 

 

 

 




 









 

 

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати