Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Предадоха на съд извършители на грабеж

  18.10.2021 15:16
Предадоха на съд извършители на грабеж

Извършители на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Видин

Районна прокуратура – Видин, Териториално отделение – Кула, внесе в съда обвинителен акт срещу извършителите на грабеж над възрастен мъж - Е.М. (на 32 години) и 15-годишните М.С. и Р.В. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от НК.

75-годишният Д.М. живеел сам в гр. Грамада, област Видин. Отглеждал животни, за прехраната на които събирал сено.

Вечерта на 06.06.2021 г. мъжът забелязал движение в люцерновата нива, в близост до дома му. Решавайки да провери за случващото се, той видял няколко лица и натоварена с негови бали сено конска каруца. В опита си да изясни действията им, Д.М. бил нападнат. Впоследствие къщата му била претърсена от тях. След като се нахранили, грабителите напуснали имота на възрастния мъж.

На следващата сутрин пострадалият установил липса на часовник, яке, ножове, мобилен телефон и парична сума в размер на 90 лева. Бил подаден сигнал в полицията.

Извършителите на грабежа са били установени – Е.М. и непълнолетните М.С. и Р.В. След приключване на досъдебното производство те са предадени на съд.

Предстои делото да продължи в съда.

                                               

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати