Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Доброволци организират почистване на язовир Огоста

  11.10.2021 15:29
Доброволци организират почистване на язовир Огоста

Доброволци организират в социалните мрежи почистване на местността „Червеното връвище“ край язовир Огоста. Събитието е планирано за 23 октомври 2021 / събота/ между 09:00 и 17:00 ч.

Всяка пролет при топенето на снеговете и вдигането на нивото на река Огоста течението ѝ събира стотици отпадъци изхвърлени по нейното поречие и след това ги отнася в язовира. Въпросната местност се явява естествена спирка за голяма част от отпадъците и с времето те се натрупват там. През месец май доброволците са чистили отново там и са успели да напълнят над 100 чувала с боклук.

Те призовават, всеки който има време и желание да помогне със следните неща:

-хора с лодки, които да транспортират доброволци до замърсената зона и да разтоварват обратно на брега събраните чували с боклук;

-доброволци, които да събират боклук от замърсената местност;

– доброволци, които да поемат чувалите с боклук от лодките и да го сортират на брега;

– доброволец с кола, който да ни окаже логистична подкрепа при транспорта на хора от Монтана до локацията и обратно след чистенето;

Организаторите от своя страна осигуряват:

– чували за боклук и работни ръкавици;

– две моторни лодки, които ще превозват доброволци и отпадък;

Събитието се осъществява с подкрепата на Грийнпийс България и е в продължение на инициативата на организацията за почистване на водоеми в страната.

При неблагоприятни атмосферни условия датата ще бъда променена. За повече инфомация посетете страницата на събитието – Почистване на язовир Огоста Vol. 2.

 

Последни
Анкета
Каква енергия за отопление ще използвате през зимния сезон?

Резултати