Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Откриха обновената детска градина в Дърманци

  29.09.2021 19:55
Откриха обновената детска градина в Дърманци

Деца от четири села в община Мездра ще се обучават в обновената детска градина в Дърманци

Дни след като приключи нейният основен ремонт официално беше открита обновената детска градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската Детска градина „Слънчице“. По този повод възпитаниците на забавачницата изнесоха кратка поздравителна програма.

Тържеството уважиха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, управителят на ОбП „Чистота“ инж. Тодор Христов, кметът на Дърманци Димитър Тронков, кметският наместник на Ослен Криводол Роман Иванов, директори на сродни учебни заведения, родители.

През тази учебна година в детската градина е сформирана една разновъзрастовата група с 16 деца от четири съставни села на община Мездра - 10 от Дърманци, 3 от Ослен Криводол, 2 от Ребърково и 1 от Лик. За тяхното обучение и възпитание ще се грижат детските учителки Таня Валентинова и Мария Асенова и помощник-възпитателят Петя Коцева.

Директорът на ДГ „Слънчице“ Атанаска Христова благодари на всички, допринесли за извършения ремонт на детската градина. Тя сподели, че ДГ „Слънчице“ е една от трите детски градини в област Враца, които са класирани от Регионалното управление на образованието и през учебната 2021/2022 година ще реализират проекти по Националната програма на Министерство на образованието и науката „Успяваме заедно“, Модул 2 „Иновативна детска градина“. Дейностите по модула са насочени към подкрепа на прилагането и популяризирането на добри практики при работата по иновативни проекти, с които се цели повишаване качеството на предучилищното образование.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати