Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Симфониета-Враца с концерт „Романтични мелодии“

  28.09.2021 15:37
Симфониета-Враца  с концерт „Романтични мелодии“

 В деня на музиката и поезията, 1-ви октомври, Симфониета-Враца посреща солисти от световните сцени

„Романтични мелодии“ ще звучат в градската концертна зала на 1-ви октомври от 19.00ч., когато отбелязваме Международния ден на музиката. В програмата ще чуем едни от най-популярните произведения на Макс Брух – Концерт за цигулка и Сергей Рахманинов - Вариации по тема от Паганини.

На 1-ви октомври, Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов посреща гостуващи солисти от различни точки на света – САЩ и Ирландия, които пристигат след поредица от концерти по световните сцени. Ще чуем великолепната пианистката Светлана Смолина (Русия, САЩ), чието гостуване във Враца винаги е съпътствано от голям интерес не само от страна на меломаните в града, но и от цялата културна общественост. На сцената ще видим и перспективния млад цигулар Самуел Алан-Чапковски, възпитаник на Университетът Темпъл Филаделфия, Пенсилвания, който пристига от родната си Ирландия.

Билетите за „Романтични мелодии“ на 1-ви октомври от 19.00ч. са в продажба на касата в Билетен център „Гъбката“ до хотел „Хемус“, тел. 0896718303, 0899827060.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати