Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Хандбалист от Мездра - определен за най-добър играч

  18.08.2021 18:27
Хандбалист от Мездра - определен за най-добър играч

Пивотът на Локомотив - Мездра Божидар Симеонов - №1 за България срещу Фарьорските острови на M19 EHF Championship 2021

Пивотът на ХК Локомотив - Мездра Божидар Симеонов (№4) беше определен за най-добър играч в състава на България във втория двубой на представителния отбор на нашата страна на Европейското първенство за младежи до 19 г. (M19 EHF Championship 2021), домакин на което тази седмица е Варна.

18-годишният национален състезател отбеляза най-много попадения - 6, за младите „лъвчета“ при загубата им от Фарьорските острови с 25:40 (14:18) в среща от предварителна група „А“. Така Божигол има в актива си вече 9 точни попадения на шампионата, след като в първия мач от груповата фаза вкара 3 гола на Чехия при загубата на „трикольорите“ с 18:33.

Две точни попадения срещу „овните“ от автономната датска област реализира десният гард на мездренските „железничари“ Милен Валентинов (№7). В игра влезе и разпределителят на „червено-черните“ Илиян Младенов (№13).

„Страхотна игра на нашите момчета!, написа по този повод в социалната мрежа председателят на ХК Локомотив - Мездра инж. Георги Валентинов. 2 гола и страхотна игра в защита за Милен Валентинов и 6 гола и играч на мача за Божидар Симеонов. Илиян Младенов допълни мездренското присъствие на терена! Благодарим Ви, момчета! Вие сте бъдещето на този спорт в България!“

България поведе в началото на срещата с попадения на Божидар Симеонов и Николай Генов, отбелязва официалният сайт на Българската федерация по хандбал. Островитяните обаче бързо поеха контрол. Със солидна игра в защита и ефективно нападение гостите успяха да натрупат разлика от 6 гола. В края на полувремето нашият състав съкрати малко пасива за 14:18 на почивката.

Интригата се запази до средата на втората част, като домакините на два пъти сведоха разликата до 3 гола - 20:23, 22:25. По-добрата физическа и тактическа подготовка на съперника обаче оказа своето влияние. В последните 10 минути Фарьорите увеличиха значително разликата на контраатака до финалното 25:40.

Божидар Симеонов реализира 6 гола в мача и беше избран за най-добър играч в състава на България. По 5 попадения отбелязаха Михаел Иванов и Николай Генов, който получи червен картон в последните минути на срещата. За Фарьорските острови с 8 гола завърши Елиас Скипаготу, определен за №1 в тима в този мач, 5 пъти се разписа Боги Хансен.

Като трети отбор от предварителна група „А“ България М19 ще се изправи срещу четвъртия от група „Б“ в спор за участие във финала за 5-6 място. Мачът е в събота, 21 август, от 15:00 часа в Двореца на културата и спорта в морската столица. Фарьорски острови ще спорят в четвъртък с Чехия за първото място в група „А“.

Съставът на България М19 в двубоя с Фарьорските острови: Марио Марев - 2, Божидар Симеонов - 6, Атила Хасан - 1, Милен Валентинов - 2, Александър Илиев, Николай Генов - 5, Емилиян Стефанов, Илиян Младенов, Николай Петров, Любомир Пенков, Александър Николов - 2, Георги Кръстев - 1, Михаел Иванов - 5, Милен Жеков, Енгиджан Хюсеин - 1, Николай Атрев. Треньори: Виктор Симеонов и Юлиан Симеонов.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати