Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Трима хандбалисти дебютираха на Европейското

  17.08.2021 12:55
Трима хандбалисти дебютираха на Европейското

Трима хандбалисти от Мездра дебютираха за България на Европейското първенство за младежи до 19 години

Трима състезатели на ХК „Локомотив”-Мездра направиха официален дебют с националната фланелка на България на Европейското първенство за младежи до 19 г. (M19 EHF Championship), което се провежда от 16 до 22 август в Двореца на културата и спорта във Варна. Това са пивотът на мездренските „железничари“ Божидар Симеонов (№4), десният гард Милен Валентинов (№7) и разпределителят Илиян Младенов (№13).

Тримата влязоха в игра за младите „лъвчета“ на старта на шампионата на стария континент в тази възраст при загубата на България М19 от класния състав на Чехия с 18:33 (10:18) в среща от предварителна група „А“.

Божидар Симеонов, който започна като титуляр, се нареди в Топ 3 на най-добрите реализатори за българския тим - той отбеляза 3 гола и отправи още 2 изстрела към противниковата врата. По 4 гола реализираха Александър Николов (Спартак - Варна) и Михаел Иванов (Локомотив - Горна Оряховица).

В началните минути на двубоя нашите хандбалисти поведоха с 4:2, но техните съперници бързо изравниха и излязоха напред, въпреки добрите изяви на вратаря  Николай Петров (Спартак - Варна). До почивката гостите почти си гарантираха успеха в мача като натрупаха разлика от 8 гола - 10:18.

През второто полувреме чехите продължиха да доминират. С много висок процент спасявания (66.67%) се отличи стражът им Томаш Хмела. Разликата в резултата продължи да нараства до крайното 18:33.

Най-резултатни за гостите  бяха Лукаш Морковски и Матиас Чолева, които вкараха по 6 гола. За играч на мача от състава на България беше определен голкиперът Николай Петров, а за най-добър от чешкия тим - Лукаш Морковски.

Днес е вторият мач на България М19 от груповата фаза - срещу тима на Фарьорските острови. Двубоят е с начален час 19:00 и ще бъде предаван директно по Телевизия B1B (https://b1b.tv/), както и в интернет на: https://ehftv.com/home

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати