Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Пегас

Представиха Анета Дилова в Бяла Слатина

  03.07.2021 17:03
Представиха Анета Дилова в Бяла Слатина

Творци и почитатели на словото се събраха в читалище „Развитие” в Бяла Слатина на поредната среща „Автограф за Вас”. Гост на творческата среща бе един голям приятел на читалището - Анета Дилова, която преди броени дни изпълни осемдесет лета.

„Днешният ни гост освен интелигентен и ерудиран като личност е и с много разностранни интереси, нещо типично за зодията ѝ Близнаци. Обикновено те не се примиряват с извършването само на една дейност, не са отдадени само на една кауза, нямат само едно хоби. Такава е и нашата гостенка Анета Дилова.” С тези думи  Валентина Бобойчева започна представянето на авторката.

Анета Дилова е родена в село Баница –по професия е историк, доктор по философия, писател, поет, занимава се с краеведска дейност, активен общественик, член е на Клуба на дейците на културата във Враца.

Издадала е следните книги:

„История на Врачанския драматичен театър”/ 1988 г., в съавторство/

Първата ѝ книга е стихосбирката "Премълчани откровения", през 2013 година издава книга за родното си село "Баница - село с богата история", през 2015-та пише своята автобиографична книга "Беше вчера", през 2016-та излиза "Село Баница - старите родове", следват "Раздумки" - 2018 , през 2019-та - "Лиричен листопад" и книгата "Храм "Св. Възнесение" село Баница" през 2020 година.

Начало на мненията и въпросите, както става по традиция на тези срещи в Белослатнското читалище постави Василка Цачева – литературен творец и критик, дългогодишен учител по литература, председател на краеведското дружество „Сребреня“ и лична приятелка на Анета Дилова.

А юбилярката Анета Дилова получи поздравления от читалищното настоятелство, секретаря на читалището Светлина Берова, от приятели…

 

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати