Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Пегас

Павлина Иванова представи книга в Бяла Слатина

  22.06.2021 20:44
Павлина Иванова представи книга в Бяла Слатина

Една вечер в читалище „Развитие-1892“ – Бяла Слатина, оцветена в много емоции, вълнения, спомени, усмивки, светлина.

В студиото за култура и изкуство се събраха поколения учители и ученици, и това не беше случайно. Представяният автор през целия си професионален живот е бил преподавател по литература и дългогодишен директор на училището в село Алтимир. А „Отключени мигове“ е първата книга на Павлина Иванова и поредна среща в читалищната рубрика „Автограф за Вас“.

Своята емоционалност и отношение към проблемите в живота тя изразява чрез различни литературни форми – пише стихове, кратки разкази, детски приказки, литературни отзиви върху произведения на автори. Има публикации в много регионални и национални вестници. Представя свои творби в интернет пространството и в сайта „Откровения“.

Гости на културната проява бяха народният представител Красен Кръстев, Боряна Петкова – зам. кмет на Община Бяла Слатина и председател на читалището, както и кметът на Алтимир –  Благовест Благоев, които изразиха своето уважение и поздравиха авторката. Много мили думи и спомени сподели нейната съученичка и състудентка Росица Стойкова, която също е била преподавател по литература и е автор на три книги с поезия. По традиция своя компетентен обзор направи литературният критик Василка Цачева.

И се заредиха поздрави, пожелания и цветя – от журналистката и поетеса Красимира Милчева, от читалището в Алтимир, от твореца Цветан Диковски…, от ученици на Павлина Иванова, приятели…

Една вечер, в която Павлина Иванова отключи съкровени мигове и направи публиката съпричастна на своите чувства и преживявания.

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати