Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Любопитно

Интересът към старите телевизори се завръща

  31.05.2021 11:50
Интересът към старите телевизори се завръща

И то сред най-модерните потребители - геймърите

Модерните телевизори са големи, тънки и пълни с технологии. Те са чудесни, но напоследък имат сериозна конкуренция от... старите CRT телевизори. Обемистите, скромни откъм технически възможности, устройства се оказват особено интересни на най-активните и модерни потребители - геймърите, съобщава сп. Wired.

При това геймърите не само активно търсят такива телевизори, но и ги поставят в центъра на стаите си и ги използват доста. Причината - ръст на интереса към ретро гейминга.

CRT телевизорите изглеждат стара отживелица, която няма място в днешните домове. Не така обаче е за геймърите.

Модерните големи телевизори са с много висока резолюция и опресняване на картината с висока честота. Това е чудесно за актуалните технологии и игри, но не е особено подходящо за старите конзоли и заглавия.

Според най-запалените геймъри, колкото и технологии за преконвертиране на картината да има, нищо не може да победи преживяването от играенето на стара игра на подходящ телевизор. Така CRT телевизорите се оказват в центъра на "ретро ъгъла" в стаите и залите на геймърите.

Двете технологии са създадени една за друга и съответно работят най-добре заедно. А старите игри изглеждат много по-добре на телевизор от своето време. Именно на такъв телевизор техните цветове са най-ярки и плътни. По-малката резолюция, малкото на брой пиксели и размер на дисплея също позволяват на игрите да изглеждат значително по-красиви отколкото на модерен 4K телевизор.

Киноманите също се оказват заинтригувани от това да гледат любим стар филм на подобаващ телевизор. И за тях, и за геймърите, в голяма степен това е провокирано и от носталгия, не само от стремеж към постигане на автентично преживяване. А за най-младите е интересно да видят какво е било преди време.

Интересът към CRT телевизорите не трябвеа да притеснява производителите. Всички притежатели на CRT ги използват като екзотика, а модерните им 4K телевизори си остават основните им устройства.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати