Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Бизнес

Новият "MasterChef на България" е Мария Жекова

  27.05.2021 00:49
Новият \

Победител в сезон 7 на "MasterChef" е 28-годишната Мария Жекова

В големия финал на "MasterChef" се състезаваха трима хоби готвачи: Мария Жекова, Мартин Банков и Стилиян Желязков. 

Те имаха за задача да приготвят тристепенно меню по свой избор. Още на предястията и тримата дадоха много сериозни заявки за отлично представяне и затрудниха журито. Основните ястия също бяха на много високо ниво и само малка грешка попречи на Стилиян да продължи в надпреварата.

В последната задача се състезаваха Мария и Мартин. Фотографката приготви десерт "Диви череши", а шофьорът от Кнежа приготви ориенталски десерт за своя "Ориент Експрес".

Журито определи Мария Жекова за носител на титлата "MasterChef на България". Тя печели и голямата награда от 100 000 лева.

Мария е кулинарен фотограф. Софиянка е, но е израснала на село с баба си и дядо си.

Преди 4 години отново се връща към селския живот. С приятеля й купуват къща в Родопите. По време на пандемията успяват да я реставрират и прекарват все повече време в нея.

Мария гледа кокошки, лови риба, бере гъби и билки. Консумира основно онова, което може да си произведе сама. Обича сезонна храна и местни продукти с доказан произход. Пазарува от малки производители, не влиза в супермаркети и био магазини, не посещава заведения.

Като дете имала проблеми с теглото, защото нямало кой да й покаже как да се храни правилно. Започнала да готви, за да си създаде здравословни навици.

Влиза в "MasterChef", за да покаже какво е научила за храната и да предаде знанията си.

 

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати