Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Новите областни управители на Северозапада

  19.05.2021 16:22
Новите областни управители на Северозапада

Правителството сменя всички областни управители. Това обяви на брифинг говорителят на Министерски съвет Антон Кутев.

По думите му желанието на служебния премиер Стефан Янев е да се гарантира честният вот и да се намали купуването на гласове. На мястото на освободените ще бъдат назначени нови.

Само в 4 области не са попълнени местата за областни управители, засега там са заместници, каза още Антон Кутев. Назначението на областните управители ще стане на 20-ти май 2021 г. в 09.00 часа, когато те трябва да си приемат постовете.

Вижте кои са новите областни управители в Северозапада - Враца, Видин и Монтана:

Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати.

За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОДМВР - Видин.

Валери Димитров е назначен за областен управител на Област Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати