Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Завърши обновяването на четири детски площадки

  13.01.2023 17:43
Завърши обновяването на четири детски площадки

Приключи обновяването на четири детски площадки в гр. Мездра. Със средства, заложени от Община Мездра в Инвестиционната програма на Бюджет 2022, напълно са реконструирани детските площадки на ул. „Георги Кирков“ зад Младежкия дом, на ул. „Янко Сакъзов“ в междублоковото пространство при бл. „Химик“ №1 и №3, на ул. „Христо Ботев“ в междублоковото пространство срещу „Хемус-М“ и на ул. „Христо Ботев“ при Енергото.

На четирите детски площадки са монтирани комбинирани съоръжения за игра на открито, произведени от водеща българска фирма. Те са предназначени за ползване от деца на възраст от 3 до 12 години.

Детските площадки  са оборудвани с ударопоглъщаща каучукова настилка и отговарят на нормативните изисквания за безопасност. Гаранционният срок на съоръженията е 5 години.

 За по-голяма безопасност на децата, площадките ще бъдат оградени с дървена ограда в ярки тонове, а за удобство на ползвателите им - ще бъдат монтирани пейки за отдих и кошчета за боклук. С поддръжката на съоръженията в изправност ще бъде ангажирано Общинско предприятие „Чистота“.

Обновяването на детски площадки на територията на града и в съставните села на общината ще продължи и през тази година.

Община Мездра призовава гражданите за по-отговорно отношение при ползване на съоръженията за игра, с цел тяхното опазване, както и за поддържане на детските площадки в чист и приветлив вид!

Последни
Анкета
Къде ще посрещнете Нова година?

Резултати