Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

С концерт на Медо Сакич завърши Видински панаир 2022 г.

  28.08.2022 13:20
С концерт на Медо Сакич завърши Видински панаир 2022 г.

В последната концертна вечер на панаира посетителите се насладиха на програмата, представена от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, след което на сцената излезе сръбският изпълнител Медо Сакич. Синът на известния певец Синан Сакич гостува за втори път на Видинския панаир. Той също се радва на голяма популярност и бе посрещнат с бурни аплодисменти.

През изминалите девет дни хиляди видинчани и гости на града посетиха панаирния комплекс, за да разгледат изложбените щандове, където около 70 търговци, производители и занаятчии предлагаха своята продукция. Имаше богат атракционен кът със забавления за деца и възрастни. Всяка вечер концертите събираха многобройна публика благодарение на разнообразната програма, която предложи попфолк, поп и рок музика. Популярни български и сръбски звезди излязоха на панаирната сцена и подариха на почитателите си незабравими минути и много положителни емоции. В програмата се включиха и самодейци от региона, както и Градският духов оркестър и Бреговската духова музика.

В рамките на панаира бе организиран културен форум, който даде възможност на читалища от Община Видин да представят спечелените проекти по Национален фонд „Култура“.

По повод традиционното търговско изложение, Община Видин получи поздравителен адрес от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. „Пазете традициите и нека свършеното за развитието на града и региона Ви прави горди, че допринасяте за неговия просперитет!“ - пише в адреса.

 

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати