Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Служебното правителство встъпва в длъжност

  02.08.2022 13:09
Служебното правителство встъпва в длъжност

 Служебното правителство, което беше посочено от президента Румен Радев днес встъпва в длъжност. За служебен премиер е избран Гълъб Донев, който заемаше поста служебен социален министър в предишното правителство  на Радев.

 Официалната церемония се състоя в Гербовата зала на Президентството от 12.00 часа., където министрите положиха клетва. Държавният глава  представи задачите и приоритетите на служебната власт през следващите два месеца.

Гълъб Донев: Служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата

 В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справянето с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър -председателя. И аз ще го направя, защото знам от личен опит, че отговорността на хората и доверието на хората те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия се намираш". Това бяха първите думи на служебния премиер Гълъб Донев по време на официалната церемония по встъпване в длъжност в президентството.

"Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона. Президентът е гарант за премиера и министрите, на които дава своя кредит на доверие. Господин президент, благодаря за доверието, че поверихте управлението на държавата във време, натежало от кризи", добави Донев.

Убедено твърдя, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата. И това не е някаква моя маркетигнгова приумица, това отсъжда основният закон", каза той.

Предстои встъпване в длъжност на 100-тното правителство на България, което няма да разполага със 100 дни толеранс. Очаквам работа на 100% от колегите министри. На нас се пада нелеката задача да търсим решения за наследените кризи без да разполагаме с механизмите на работещо НС.

Донев заяви, че очаква работа от министрите по следните направления:

- организирането и провеждането на честни избори;

- възстановяване на доверието между институциите, които управляват държавата;

- намиране на изход от всички завещани кризи;

- сваляне на политическото напрежение;

- продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати