Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Обс- Мездра прие информация за текущото изпълнение на бюджета

  28.07.2022 18:11
Обс- Мездра  прие информация за текущото изпълнение на бюджета

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за първото полугодие на 2022 г.

Общинският съвет (ОбС) прие информация за текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за 2022 г. по прихода и разхода в размер на 13 930 670 лв. Решението беше взето на юлската сесия на местния парламент с 16 гласа „За“, 2 „Против“ и 3 „Въздържал се“.

Със същото решение съветниците приеха информации за състоянието на общинския дълг и за изпълнението на Инвестиционната програма към 30.06.2022 г., както и информации на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Кохезионния и на Структурните фондове към Националния фонд, на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Разплащателната агенция на ДФ „Земеделие” и за касовото изпълнение на други европейски средства и на други международни програми за същия период.

На сесията бяха приети Наредба за организацията и управлението на общинските пазари на територията на община Мездра и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

Приети бяха още Годишният финансов отчет на „МБАЛ - Мездра“ ЕООД за 2021 г., Отчет за дейността на „Екопроект“ ООД - Враца за второто тримесечие на т. г., Отчет за дейността на ОбС - Мездра и неговите комисии за периода м. януари - м. юни 2022 г. и Отчет за изпълнение на актовете по решение на Общински съвет за същия период.

ОбС реши Община Мездра да прекрати участието си в „Местна инициативна група (МИГ) - Мездра” и одобри участието на Общината в създаването на ново публично-частно местно партньорство за кандидатстване по подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Със същото решение ОбС даде съгласие Община Мездра да участва в публично-частно местно партньорство, с водещ партньор - Община Мездра и представител на Общината - кмета Иван Аспарухов, и партньори - Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра (представител на нестопанския сектор) и „Ива Вутова-71“ ЕООД (представител на стопанския сектор), и даде съгласие за кандидатстване и реализиране на проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020 г.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати