Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Василев върна мандата на президента - Радев даде време за закони

  08.07.2022 18:19
Василев върна мандата на президента - Радев даде време за закони

Василев върна мандата на президента. Радев даде време на ПП да внесат законите по Плана за възстановяване преди да връчи втория мандат

Лаконичен бе при връщането на мандата за съставяне на правителството проектопремиерът Асен Василев, след като от ”Продължаваме промяната” не успяха да получат подкрепата на 121 депутати, които да подкрепят ново правителство. Държавният глава Румен Радев заяви, че другата седмица ще връчи втория проучвателен мандат и няма да бърза. Призова времето да бъде използвано от правителството в оставка да подготви и внесе законите, свързани с парите по Плана за възстановяване така, че да не се губят още средства.

“Преди една година гражданите повярваха, че държавата може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждане на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че тази мисия е историческа и българите ще го постигнат. Благодаря на онези от вас, които работиха с осъзнат дълг към родината. Вярвам, че институциите могат да постигнат резултати, ако националният интерес е на първо място. Очаквам да се подготвят и внесат в НС законите, свързани с парите по Плана за възстановяване, за да не продължава България да губи средства. Следващата седмица ще обявим кога ще връчим втория мандат. очаквам това време да бъде използвано”, посочи Радев.

 Държавният глава и представителите на ПП останаха насаме. Какво ще си кажат, предстои да стане ясно.

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати