Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Тържествено събрание на МВР се състоя във Видин

  04.07.2022 16:33
Тържествено събрание на МВР се състоя във Видин

Тържествено събрание по случай професионалния празник на служителите на МВР се състоя във Видин

Събитието се проведе в навечерието на 5 юли, когато се навършват 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи и на него присъстваха представители на различни институции, както и служители на Областната дирекция на МВР и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сред официалните гости на празника бе и заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев. В тържественото заседание се включи също така официална делегация на Полицейския инспекторат на окръг Долж (Румъния), водена от директора главен комисар Лауренцу Думитреску.

Директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Петър Коцин отправи поздрав към служителите от структурните звена на вътрешното министерство в област Видин. Той им благодари за професионализма и куража при изпълнението на техния дълг към обществото и каузата Видинска област да бъде спокойно място, с добър обществен ред и сигурност за жителите и гостите на целия регион.

На церемонията бяха наградени 99 служители на ОДМВР – Видин и 28 служители на РДПБЗН – Видин. Сред отличените е и старши комисар Петър Коцин, който е награден от министъра на вътрешните работи с „Почетен знак на МВР - II степен“ за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

От Областната дирекция на МВР – Видин използваха хубавия повод, за да изкажат признателност към местни и държавни институции. Грамота в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество и успешната съвместна работа получи и Община Видин. Отличието прие заместник-кметът Светослав Скорчев, който на свой ред поздрави служителите по случай празника и прочете поздравителен адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „Изразявам своето уважение към всички работещи в Областната дирекция на МВР – Видин за високия професионализъм, отговорност и всеотдайност, с които изпълняват ежедневните си задължения. За да се гарантират спокойствието и сигурността на гражданите, както и на тяхното имущество, за да се спазва общественият ред, за да се съхрани най-ценното – здравето и живота, всички институции и цялото общество трябва да обединяваме усилия и си сътрудничим“, пише в поздравителния адрес.

4.07.2022

 

 

 

 

Последни
Анкета
Къде ще почивате това лято?

Резултати