Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Над 300 педагози участват в конференция по предучилищно образование

  22.06.2022 17:13
Над 300 педагози участват в конференция по предучилищно образование

Община Враца е домакин на трета конференция по предучилищно образование, в която участват педагози от детски и учебни заведения от града и страната. Форумът откри кметът Калин Каменов, който заяви, че инвестициите в образованието ще продължат. „През последните години заедно постигнахме много за развитието на образователната инфраструктура в града. Успяхме да внедрим метода „Монтесори“ не само в детските градини, но и в училища. Вярвам, че с общи усилия ще продължим започнатото, защото инвестираме в нашето бъдеще – децата. Благодаря на всички педагози, които полагат много усилия за развитието на най-малките жители на Враца“ – каза още Каменов.

Конференцията продължи с откриване на Иновативен образователен център в детска градина „Единство Творчество Красота“ и педагогическо посещение на експерти в сферата в ДГ „Европейчета“. В първия панел на форума, възпитаниците на детски заведения от града впечатлиха присъстващите с богата художествена програма.

В следващите часове ще бъдат обсъдени иновативните образователни методи и начините за тяхното прилагане в детските градини.