Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Онлайн среща с Грузия на ученици от ППМГ-Враца

  13.06.2022 15:30
Онлайн среща с Грузия на ученици от ППМГ-Враца

Много емоционална среща с грузинските си партньори осъществи заедно със своите ученици  Калина Николова, ст. учител по английски език в ППМГ „Акад. Иван Ценов”. От 2020 г. с четири различни випуска тя работи по проект на Програма eTwinning „Преждата и конците нашепват истории от миналото”. В календара на дейностите са включени задачи, които насочват вниманието на учениците от двете страни към народните традиции и по-специално тъкачество и бродерия.

По време на онлайн срещата от българска страна участваха ученици от седми клас, а петокласниците записаха кратки видео поздрави до своите приятели, в които ги поздравиха на грузински език. От грузинска страна се включиха деца от Училище „Сартикала” в Гардабани и гости, ученици от с. Мугханло, Община Гардабани като сред грузинските деца имаше и ученици от азербайджански произход.

Седмокласниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов” бяха подготвили въпроси и дори зададоха някои от тях на грузински език. Бяха проучили и наименованието на Грузия на грузински език (Сакартвело), любопитни факти за националния флаг на страната, столицата Тбилиси и река Арагви с двата и притока в различен цвят. Особено емоционално за грузинските деца и техните учители беше подготвения от българските ученици примерен маршрут за тяхно посещение в Грузия: с фериботна връзка Бургас-Поти и автобус до Гардабани, отстоящ на 25 км от Тбилиси.

Тримата учители, осъществили онлайн срещата, Калина Николова, ръководител на проекта от българска страна, и Нино Цицвидзе и Саломе Катсанашвили от Грузия, изразиха удовлетворението си от работата на децата.

Пoдробности за дейностите на децата през двете години на проекта може да се видят на споделеното им пространство на платформата eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/121446/pages/page/2360218

 

 

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати