Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Празници в Покрайна и Новоселци

  11.06.2022 21:29
Празници в Покрайна и Новоселци

На 11 и 12 юни жителите на Покрайна честват празника на селото – „Свети Дух“ (Русале). Днес бе даден стартът на празничната програма. Сред официалните гости на събитието бе секретарят на Община Видин Валери Димитров, който поздрави кмета на Покрайна Валентин Маринов и жителите на населеното място: „За мен е изключително удоволствие да съм тук сред Вас. Бих желал от името на цялото ръководство на Община Видин и от свое име да Ви пожелая прекрасен празник, да сте здрави, още дълги години да празнувате винаги заедно и с общи усилия да продължавате тези прекрасни традиции“. Валери Димитров връчи на Валентин Маринов поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

      След приветствията започна и фолклорната програма, в която се включиха самодейци от читалището в село Покрайна, както и от региона. На своя празник Покрайна посрещна и гости от Румъния – Ансамбъл „Ропота“ от Чупречени Ной. А под звуците на духова музика на площада на село Покрайна се извиха кръшни хора.

      По-рано днес Валери Димитров уважи и традиционния събор на Новоселци. Кметът на селото Цеца Велкова посрещна гостите с питка хляб и мед. Секретарят на Общината поздрави жителите на Новоселци с празника и им пожела да бъдат здрави и успешни, да са все така задружни и добри стопани на своето село. Валери Димитров връчи на Цеца Велкова поздравителен адрес от кмета на Видин д-р Цветан Ценков.

      На събора в Новоселци се включиха самодейни състави от региона, които показаха красотата на българския фолклор.

     

11.06.2022

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати