Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Ансамбъл „Дунав“ с успешен концерт в Монтана

  10.06.2022 15:37
Ансамбъл „Дунав“ с успешен концерт в Монтана

С голям успех премина спектакълът, който на 9 юни вечерта танцьорите, музикантите и солистите от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ представиха на сцената на Драматичния театър в град Монтана. Концертът е част от събитията, свързани с отбелязването на 50-годишнината от основаването на ансамбъла и посветен на 80-годишнината от рождението на неговия дългогодишен ръководител – композитора Генчо Генчев.

Първата от създаването на Общински културен институт „Дунав“ голяма изява на ансамбъла извън област Видин, бе приета изключително добре от многобройната публика, сред която бе и заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

Под ръководството на диригента Дилян Митов и хореографа Димитър Карчев, АНПТ „Дунав“ представи интересна концертна програма, която получи бурните аплодисменти на зрителите. Тя включваше основно музика на Генчо Генчев, както и изпълнения на песни от различни фолклорни области на България. Представени бяха също танци, специфични за нашия край, които са от репертоара на ансамбъла, но в последните години не са играни и сега са възстановени. Сред тях особено впечатление на публиката направи танцът „Край реката“, създаден специално за спектакъл на Ансамбъл „Българе“, който досега АНПТ „Дунав“ е представял само веднъж преди години.

10.06.2022

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати