Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

В Деня на Враца връчиха отличията на общината

  01.06.2022 16:20
В Деня на Враца връчиха отличията на общината

Калин Каменов: „Заедно постигнахме много за Враца, нека надградим започнатото!“

„Най-голямото постижение за всички нас е това, че изпълваме със съдържание думата единност. През последните години влязохме в предизвикателствата сами. Днес, в трудните моменти, в кризите и в успехите, сме заедно и гледаме в една посока. Нашата основна цел е Враца да бъде място, в което нашите деца да растат, да учат, да създадат семейства, а нашите родители да имат достойни старини. Това е моят приоритет, защото без Вас нито реализираните проекти, нито инвестициите и построените заводи биха имали смисъл. Скъпи съграждани, всеки от нас има огромна отговорност, която носи на плещите си. Заедно постигнахме много за развитието на Враца. Нека продължим добрите дела за града на Ботев! Честит празник!“ - каза кметът Калин Каменов на Тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Враца.

Тържественото заседание на местния парламент откри председателят му д-р Владимир Христов, който призова винаги да пазим завета на предците ни. „Днес е подходящ момент да си спомним за истинските български лидери, които са имали една мечта – децата им да живеят в свободна и демократична държава. Сред тези водачи на нашия народ е и Христо Ботев! Нека пазим паметта му и с действията си да бъдем горди наследници делото му“ – добави още Христов.

Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия – „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2022 година“.

Със званието „Почетен гражданин“ бяха отличени:

-д-р Златко Златев – за изключителен принос в хуманитарните дейности и социалния живот в община Враца;

-д-р Георги Езекиев – за изключителен принос в здравеопазването, обществено-политическия, стопанския и спортния живот на община Враца;

-Виктор Кръстев – за утвърждаване авторитета на СУ „Христо Ботев“ и значителен принос в развитието на образованието в град Враца.

Отличието „Наградата на Враца за 2022 година“ получиха:

-Иво Евгениев – за значителен принос в подобряване обектите на образователната инфраструктура и участие в социалния живот на община Враца;

-Колективът на СУ „Христо Ботев“ – за активно участие в обществения живот на града и развитието на образованието във Враца;

-Красимир Бочев – за значителен принос в развитието на шахмата;

-Николай Николов – за активно участие в обществения живот.

Програмата продължи с приветствия от Жан-Пиер Ромпилон – заместник-кмет на побратимения град Вилньов Льо Роа и г-н Иван Паслар – председател на район Тараклия, Република Молдова.

На заседанието на Общински съвет присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, народният представител Петя Аврамова, общински съветници, заместник областният управител Красимир Колев, заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков, секретарят на местната администрация Нина Дакева, председателят на Ученическия общински съвет, общественици и граждани.

 

 

 

 

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати