Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Европа

Европейската инициатива „Отново на училище“ във Враца

  23.05.2022 22:40
Европейската инициатива „Отново на училище“ във Враца

Мария Панайотова, ръководител на „Европа Директно” Враца към Търговско-промишлена палата – Враца и посланиците на Европейския парламент от ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца и ПЕГ „Йоан Екзарх“- Враца вече са част от европейската инициатива „Отново на училище“.
Темата „Европейските институции“ въвлече посланиците в ролева игра, която ги постави в ролята на членове на Европейския парламент, в по-малки групи и парламентарни комисии, дебатирайки три законодателни предложения на Европейската комисия :
•    Тютюнопушенето в ЕС
•    ЕС и глобалното затопляне
•    Европейската демокрация
По този начин учениците разбраха ролята на европейските институции в процесите на предлагане и вземане на решения, както и научиха повече по темите, които обсъждаха.
Целта на днешната инициатива „Отново на училище“ бе Мария Панайотова да помогне на учениците да проявят демократичните си умения и да ги доразвият, да се научат как да вземат под внимание мнението на другите, как да формират собствено мнение, как да се консултират с другите и как да правят компромиси. Срещата завърши с разбор и препоръки как в бъдеще да представят предложенията си и как да говорят пред група.

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати