Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

ТПП-Враца бе домакин на посещение за обмен по проект „DIALOG“

  23.05.2022 13:57
ТПП-Враца бе домакин на посещение за обмен по проект „DIALOG“

Търговско-промишлена палата Враца успешно осъществи Посещение за обмен на добри практики в България, по проект „Dialog for Innovation And LOcal Growth”

В периода 17-19 май 2022 г., Търговско-промишлена палата Враца беше домакин на Посещение за обмен, в рамките на проект „DIALOG“, финансиран по Програма Interreg Europe.

В събитието взеха участие партньори и заинтересовани страни, от Autonomous Province of Trento и Federation of the Trentino Cooperatives (Италия), ESF Flanders (Белгия) и Junta de Comunidades of Castilla-La Mancha (Испания).

През първия ден от посещението ТПП-Враца представи одобрените практики за България:

- Инициативите „LET's GO“, „SAVE the SAVIORS“, насочени към подкрепа на социални предприятия и онлайн платформа ДАРПАЗАР за продукти и услуги с кауза на социални предприятия в България на Български център за нестопанско право;
- Инициативата „B4B HUB” на фондация „Каузи“, която цели подпомагане на стартиращи предприемачи от момента на стартиране на бизнеса им.

Партньорите и заинтересованите страни проявиха силен интерес и ангажираност.

Вторият ден продължи с посещения на социални предприятия от региона:

- Сдружение "ЗАКРИЛНИЦИ"- Монтана, подкрепяща младежи с интелектуални затруднения в процеса на изграждане на трудови навици и умения за самостоятелен живот;

- Сдружение „Книгини“ и Социално предприятие Творилница „Добрини“ - с. Челопек, които запознаха партньорите с мисията си и своите вдъхновяващи инициативи.

Третият ден беше посветен на ролята на социалния диалог и сътрудничеството между регионалните власти, бизнеса и неправителствения сектор.

Делегацията посети Областна администрация Враца, като Областния управител  Стефан Красимиров представи дейността на администрацията и функциите на съветите и комисиите към нея;

Партньорите бяха посрещнати от Александър Владимиров- заместник-кмет на Община Враца, който представи социалните услуги и ролята на общината в социалния диалог.

 Партньорите и заинтересованите страни по проекта бяха топло посрещнати от екипите на „Център за обществена подкрепа“ - гр. Враца и „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“, като се запознаха с предоставянето на качествени социални услуги предназначени за деца.

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати