Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Култура

Наградите на театралните фестивали във Враца 2022

  21.05.2022 22:57
Наградите на театралните фестивали във Враца 2022

Награди на НФМТФ и НЕТА Враца`22

На 21.05.2022 година, журито на Националния фестивал на малките театрални форми – „Враца 22” в състав: д-р Ина Божидарова – председател, д-р Светла Бенева и Ина Шкарова - членове, след обсъждане на шестте включени в афиша на фестивала български спектакли, реши да присъди следните награди:

За режисура - На Стилиян Петров за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София.

За сценография - На Никола Тороманов за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София.

За костюмография - На Анна Шопова за спектакъла „Оркестър Титаник”,Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”- Смолян.

За женска роля - На Радина Кърджилова за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София.

На Емилия Ованесян за спектакъла „Оркестър Титаник”, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”- Смолян.

На Стефка Янорова за спектакъла „По – студено от тук” , Театър „ Българска армия „ – София.

За мъжка роля

На Деян Донков за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София.

На Деян Жеков за спектакъла „Престъпление и наказание”, Драматично – куклен театър – Враца.

Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, се дава на актьорския състав на „Оркестър Титаник”, Смолян.

На заседание на  журито на Международен фестивал на NETA от 21.05.2022 г. в състав: Председател: Драган Яковлевич  - Сърбия; Членове: 1. Нико Горшич - Словения, 2. Веселина Гюлева – България,  след обсъждане, бяха присъдени следните награди на международния фестивал на NETA:

За цялостно представление на „Човекът от Подолск” от Дмитрий Данилов, режисьор Васил Василев на Драматично- куклен театър „Иван Радоев” – Плевен.

На Андрис Булис и Мария Данилюк за блестящ актьорски дует в „Слънчева линия” от Иван Вирипаев – режисьор Евгения Шерменева на Продуцентска компания „KATLZ”– Рига, Латвия.

На Саша Пилипович за трагикомична интерпретация на образа на актьора в „Колегата на Мел Гибсън” от Томаш Яшимек, режисьор Ана Тодорович ALTER MEDIA 21- Крагуевац, Сърбия.

На Танкица Стоянова за женска роля за образа на Ева в „Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Горгиев на Народен театър „Антон Панов” Струмица, Северна Македония.

Специална награда за млади артисти на Горги Трайков и Никола Костадинов в „Умирай мъжки” от Алдо Николай, режисьор Кире Горгиев на Народен театър „Антон Панов” Струмица, Северна Македония.

Голямата награда „Благой Стефановски” се присъжда на актьора Огнян Симеонов за образа на Порфирий Петрович от „Престъпление и наказание” по Фьодор Достоевски, режисьор Дамян Тенев, Драматично-куклен театър – Враца.

 

Последни
Анкета
За кого ще работи правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Резултати