Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Крими

Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в грабеж

  17.05.2022 14:26
Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в грабеж

Врачанският окръжен съд днес остави без уважение искането на обвиняемия В. И. за изменение на взетата по отношение на него мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Той е обвинен от Окръжна прокуратура – Враца в това, че на 20.02.2022 год. във врачанско село, в съучастие, като съизвършители с непълнолетно момче, са отнели от владението на собственика Ц. Д. сумата от 280 лв. и мобилен телефонен апарат на стойност 20 лв. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила, изразяваща се в нанасяне на удари с газово оръжие в областта на главата на пострадалия, както и душене с ръце, и деянието е извършено при условията на опасен рецидив за обвиняемия В. И.

Съдът прие, че и към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемия В. И. към престъплението, в което е обвинен, както и че продължава да съществува опасността той да извърши престъпление.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - София в 3-дневен срок от днес.

 

 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати