Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Панорама на средното образование се проведе във Видин

  16.05.2022 19:04
Панорама на средното образование се проведе във Видин

Общо девет гимназии и средни училища от Община Видин, реализиращи прием след седми клас, се включиха със свои информационни щандове в организираното от Регионалното управление на образованието (РУО) събитие, което се проведе в пространството до Съдебната палата. Целта на Панорамата на средното образование е да подпомогне кариерното ориентиране на седмокласниците, на които предстои да решат в кое училище да продължат своето обучение.

Ангел Донкин, и. д. началник на РОУ – Видин, приветства присъстващите учители, ученици, родители, както и официалните гости – Анелия Влаховска, заместник областен управител и Емилия Николова, началник на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин. Донкин отбеляза, че това е една от проявите, които ще помогнат на седмокласниците да направят информиран избор. Той пожела на учениците успех на предстоящите национални външни оценявания в 7 клас.

На официалното откриване на Панорамата на средното образование с грамоти бяха наградени ученици, достойно представили Видин на регионални и национални състезания и олимпиади по професии. Част от тях връчи началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Общината Емилия Николова. Грамоти получиха и учителите, подготвили учениците за тези успехи.

С изпълненията си за доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. 

16.05.2022