Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Спорт

Враца отбелязва Световния ден на предизвикателството

  12.05.2022 14:44
Враца отбелязва Световния ден на предизвикателството

Община Враца се присъединява към Световния ден на предизвикателството. На 14 май (събота) от 10:30 ч. до 12:00 ч. пред сградата на администрацията ще бъдат представени атрактивните спортове Зумба фитнес и Канго джъмпс от Спортен клуб „Харизма Тийм“ към Военен клуб – Враца. В събитието могат да се включат хора от различни възрастови групи, като за участниците са предвидени две 40-минутни тренировки.

Националната спортна проява Световен ден на предизвикателството се провежда за 29-ти път от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. Кампанията е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

През 2022 г., кампанията цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус