Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Политика

Стефан Янев учредява партията си на 5 май

  27.04.2022 18:49
Стефан Янев учредява партията си на 5 май

На 5 май ще бъде свикан Инициативният комитет за партията на Стефан Янев

В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Това каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването. И посочи, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица.

"Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване".

В предаването "12+3" Симеонова допълни:

"Ние сме против военна помощ за Украйна, защото това би ни направило страна в конфликта. Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет".

Тя прогнозира предсрочни парламентарни избори.

"Коалицията демонстрира неспособност да решава проблемите на гражданите. Самата коалиция създава кризи. Тя не създаде необходимите механизми за вътрешна координация".

Червени линии, по думите ѝ, водят до цинизъм, а политиката е взаимодействие.