Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Ученичка от ППМГ -Враца представи България на конференция в Италия

  11.04.2022 17:39
Ученичка от ППМГ -Враца представи България на конференция в Италия

Ученичка от ППМГ “Акад. Иван Ценов“-Враца представи България на международна конференция в Италия 

Председателят на Ученическия съвет при ППМГ “Академик Иван Ценов“ - Враца Виктория Данова от 10г клас представи България на конференция на високо равнище за обсъждане на новата Стратегия за правата на детето (2022-2027) в Рим, Италия.

Като председател за Област Враца в Държавна агенция закрила на детето, тя бе номинирана за участие в конференцията сред председателите на 36 области в страната.

В българската делегация, освен Виктория, бяха нейният ментор Мария Беличовска - младши експерт в Дирекция „Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация“ към Държавна агенция за закрила на детето, Д-р Елеонора Лилова – председател на Държавна агенция за закрила на детето и Манол Манолов, съветник на министъра на образованието.

Виктория определя като изключително важни срещите, които е осъществила с министъра на  Family and Equal Opportunities, както и с Robert Spano, President of the court  of human rights in the council of Europe.

На 7-ми април младите делегати от 10 европейски държави говориха за позитивите и негативите от това да си дете през 2022 година, а на 8-ми април Виктория, съвместно с представителите на Италия и Испания представиха своите идеи в новата стратегия за правата на детето. 

Последни
Анкета
Ще успеят ли партиите да сформират редовно правителство?

Резултати