Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Училище „Иванчо Младенов“ отбеляза патронния си празник

  25.03.2022 17:44
Училище „Иванчо Младенов“ отбеляза патронния си празник

На християнския празник Благовещение, Начално училище „Иванчо Младенов“ отбеляза 188-ата годишнина от рождението на видния врачанин и патрон на училището.

Гост на тържествената програма бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която поздрави учениците и педагогическия колектив от името на кмета Каменов.

 „Вярвам, че всеки то вас носи в себе си искрата на знанието и просветата, завещана от онези будни българи, чиито паметни дела и днес са сред нас. Бъдете здрави, целеустремени и успешни в инициативите и начинанията си!“ – каза Петя Долапчиева в приветствието си.

Директорът на НУ „Иванчо Младенов“ – Милена Тихомирова призова учениците и учителите да пазят заветите на патрона на училището и да не се отказват пред трудностите.

Програмата продължи с награждаване на възпитаниците, взели активно участие в конкурси, изложби и инициативи, посветени на патронния празник.

На събитието присъстваха още: областният управител Стефан Красимиров, началникът на РУО Враца – Лорета Колева, бивши и настоящи учители и възпитаници на учебното заведение.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати