Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Обвиняем за незаконно държане на оръжия и боеприпаси е задържан

  18.03.2022 17:50
Обвиняем за незаконно държане на оръжия и боеприпаси е задържан

Обвиняем за незаконно държане на оръжия и боеприпаси е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Районна прокуратура - Видин

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Видин за срок до 72 часа е задържан Г.П. по обвинение на извършени от него престъпления по чл. 345, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1, пр. 1 от НК.

На 17.03.2022 г. Г.П. управлявал лек автомобил на път от гр. Видин за гр. София, когато бил спрян за проверка. В хода й било установено, че колата е с монтирани табели, издадени за друго моторно превозно средство. Освен това в багажника е било открито самоделно огнестрелно оръжие – пистолет, предназначен за стрелба с патрони 9 мм.

Впоследствие са били извършени претърсвания на няколко адреса. В къща в с. Септемврийци, област Видин, са били намерени укрити от него огнестрелни оръжия и боеприпаси - ловна пушка, самоделна пушка и 4 ловни патрона. За тяхно държане Г.П. нямал надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за управление на автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС, и за незаконно държане на оръжия и боеприпаси.

Предстои Районна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо Г.П.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 април 2023 г.?

Резултати